Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 147 - относно cd player-a

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 147 - относно cd player-a

Купих си наскоро алфа ромео 147 2002 година и искам да попитам някой, който има същата дали може да ми каже cd player-a какви дискове ми чете ( вградено си е радиото не съм го сменяла ) и изобщо дали на всички е еднакво или си е специфично и трябва сама да си го разгадая? Благодаря

Аудио диск.

CD-R или CD+R или матрични (оригинални) дискове.

Ако искаш да слушаш MP3 - http://bgcaraudio.com/prodykti_usb-i...odykt-848.html
    ex - 147 16v multijet

Comment

Благодаря силно се надявах да чете Mp3, но и с това ще се задоволя а всички аудио дискове ли събират по 18 песни или има значение дали диска е CD-R , CD+R или матричен?

Comment

Броят на песните зависи от тяхната продължителност. Общата продължителност на диска е около 80 минути.
        Разликата между CD-R и CD+R касае само това, че при CD+R преди записа може да се укаже, че в последствие ще се добавят записи, ако има място.
        Матричните дискове са със същото времетраене, но имат по-контрастен образ и са по-трайни във времето.
        По-контрастният образ пък ги прави по-нечувствителни към вибрации и замърсени оптики при възпроизвеждане.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

А има ли някакъв лек за прескачащо CD? Като чета в английския форум е доста масов проблем.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
            А има ли някакъв лек за прескачащо CD? Като чета в английския форум е доста масов проблем.
            Почистване на оптиката (лещата). Почистващите дискове не вършат добра работа. По добре е да се разглоби и почисти. Това обикновено дава резултат. Но ако дозата (лазерът) е изтощен, трябва да се подмени.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Тази процедура във всеки сервиз ли може да се направи? По принцип финансово заслужава ли си пред ново CD? Като изключим развалянето на визията на интериора, естествено. Ако не се разваляше толкова интериора, отдавна да съм решил проблема

Comment

...
                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 14:04.

Comment

Купи си yatour който ще играе ролята на changer, но с разликата че ще е с флашка и мп3-ки. Но не от този сайт, който ти е посочил колегата по-горе. Вземи си го от eBay, излиза 95лв. А тези като гледам ги дават на двойна цена. Хух

Comment

Ако ще гоним цена има и за 80лв..... ама занимавка е голяма...
                    ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от rayya Покажи съобщение
                      Купих си наскоро алфа ромео 147 2002 година и искам да попитам някой, който има същата дали може да ми каже cd player-a какви дискове ми чете ( вградено си е радиото не съм го сменяла ) и изобщо дали на всички е еднакво или си е специфично и трябва сама да си го разгадая? Благодаря
                      Хич не се мъчи. Още на първия ден се отказах да го ползвам. Потърси си Blaupunkt USB/Bluetooth Interface Kit. Запазваш интериора и си имаш usb/bluetooth. Другия вариант е Yatour - usb/sd/aux, но не помня дали имаше Bluetooth връзка.

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                        Ако ще гоним цена има и за 80лв..... ама занимавка е голяма...
                        Така е. Но аз го смятам с доставка от Германия до БГ и от БГ с еконт до нас

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                          Тази процедура във всеки сервиз ли може да се направи? По принцип финансово заслужава ли си пред ново CD? Като изключим развалянето на визията на интериора, естествено. Ако не се разваляше толкова интериора, отдавна да съм решил проблема
                          Почистването чрез разглобяване могат да ти го направят във всеки сервиз и не вярвам да е скъпо.

Смяната на дозата в момента не знам какви пари е, но преди години беше 1/3 от стойността на ново устройство.

Аз лично бих пробвал едно почистване и ако това не реши въпроса, ще мина на някакъв емулатор от сорта на Yatour.

CD устройствата смятам за отживелица що се касае до автомобилно озвучаване.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Може ли някой да ми поръча, аз ще изпратя пари, не е проблем ?
                            Mercedes S320 W220
                            Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

колега ecotronic СД-тата може и да са отживелица, но и аз както теб бих опитал да запазя оригиналното, вместо да сложа някое пазарско, да не забравяме и линията която се описва от оригиналното СД в 147-цата. А и с тези преходи високо ниско-ниско ниво може и усилвател да се закачи, не намирам смисъл да се подменят. За момента към оригиналното СД имам два херца за бас вързани и си свири, тази седмица ще слагам и средите да видим какво ще стане.
                              Аз лично не си го сменям за нищо въпреки, че чете само аудио формати, не ми пречи.

Comment

Working...
                              X